Batoane proteice

Batoane proteice

Pentru rețeta de astăzi, am pregătit batoane proteice vegane. Sunt delicioase pe post de desert și aduc un aport în plus de proteine, binevenit în dietele vegetariene. Această rețetă conține pudră proteică vegană, pe care o puteți găsi la farmacii și plafare dar o puteți achiziționa și online.

Acest desert este foarte ușor de făcut, nu necesită coacere și este deosebit de gustos.

Avem nevoie de:

  • 150g quinoa fiartă (cantitate măsurată după fierbere)
  • 50g ovăz
  • 30g cacao pudra
  • 90g pudră proteică
  • 10g miere
  • 1 lingură stevia sirop
  • 20g fructe uscate (goji și merisor)
  • o banană mică pasată
  • o lingură de unt de arahide sau migdale

Se amestecă bine toate ingredientele, se așază compoziția într-o tavă rotundă, tapetată cu hârtie de copt sau folie de plastic și se dă la frigider pentru 2 ore. După acest timp, compoziția va deveni solidă.

La final, o putem orna cu ciocolată vegană topită sau cu fructe uscate.

Poftă bună!

Rețetă realizată cu drag si poftă de dr. Giselle Nuțu, medic gastroenterolog și nutriționist.