Cheesecake Apple Delight – XMas Edition

Cheesecake Apple Delight – XMas Edition

Astăzi vă prezentăm un desert vegan festiv, aromat, perfect pentru vremea rece de afară și ușor de realizat: cheesecake cu mere și nucă.

Pentru această rețetă vom avea nevoie de:

Blat:

  • 200g biscuiți
  • 50g unt vegan

Umplutură

  • 1 lgt unt vegan
  • 300g mere
  • 30g zahăr (opțional)
  • scorțișoară

Cremă:

  • 300 g ricotta vegană
  • 50g sirop de agave
  • 1 lgt coajă de lămâie
  • 1 praf de sare
  • 1 lgt esență de vanilie
  • 3 lg amidon de porumb

Pentru topping și ornat: 

  • 1 lg unt de nuci
  • 50g chipsuri de mere
  • câteva nuci (opțional)

Pentru produsele vedetă din aceasta rețetă am pregătit și un pachet special pentru voi. Să începem!

Pentru început vom preîncălzi cuptorul la 180 grade Celsius.

Apoi pregătim o tavă cu margini detașabile pe care o tapetăm cu hârtie de copt.

Pentru blat, vom mărunți biscuiții la robotul de bucătărie, apoi adaugăm untul topit și omogenizăm. Presăm compoziția pe fundul tăvii și o nivelăm cu o lingură sau o spatulă.

Pentru sosul de mere, vom tăia cubulete 3 mere mici sau 2 mari, și le vom cali într-o linguriță de unt, alături de o lingură de zahăr și scorțișoară după gust, până ce devin moi și însiropate. Ulterior, le turnăm peste aluatul de biscuiți și nivelăm.

Pentru crema de cheesecake, vom mixa ricotta pentru câteva secunde pentru a obține o textură mai fină. Apoi adaugăm coaja de lămâie, vanilia, praful de sare, amidonul de porumb puțin cate puțin și siropul de agave după gust. Ulterior, turnăm crema de ricotta în tavă și nivelăm cu o lingură.

Dăm torul la cuptorul preîncălzit la 180 grade Celsius pentru 40-45 de minute.

Când scoatem prăjitura din cuptor, aceasta va fi moale, de aceea este necesar să o lăsăm să se răcească în forma de copt pentru cel puțin 30 de minute sau până se întărește.

După ce s-a răcit, îndepărtam forma și hârtia de copt și o ornăm cu unt de nuci și chipsuri de mere deasupra.

Și uite-așa am realizat un cheesecake vegan delicios, de iarnă.

Poftă bună, #naturelovers!

Rețetă realizată cu drag si poftă de dr. Giselle Nuțu, medic gastroenterolog și nutriționist.