Vanillicious Coconut Tiramisu

Vanillicious Coconut Tiramisu

Cui nu-i place tiramisu?

Credem ca veganii vor fi tare entuziasmați de aceasta rețetă de tiramisu. Așteptăm părerile voastre în comentarii.

Pentru tiramisu vom avea nevoie de:

  • 150 gr pișcoturi vegane (324 kcal/100 gr)
  • 225 gr ricotta vegană (227 kcal/100 gr)
  • crema grasă dintr-o conservă de lapte de cocos rece de la frigider (după cel puțin 2h la frigider) (350 kcal)
  • 300 ml cafea filtru/ibric
  • 1 lingura stevia
  • 1 lingura cacao (15 kcal)

Pentru început, vom prepara o cafea tare la ibric sau la filtru, în care putem adăuga putina stevia lichidă după gust, apoi o vom lăsa să se răcească.

Pregătim un vas cu pereți înalți în care vom monta tiramisu.

Pentru cremă vom mixa ricotta împreuna cu crema de cocos, ambele reci de la frigider și stevia la mixer până ce își cresc volumul.

Înmuiem câte un pișcot în cafea pe ambele părți si îl așezăm în tavă. Procedăm la fel până ce acoperim cu pișcoturi fundul tăvii în întregime. Este necesar să nu lăsăm spații între pișcoturi.

Deasupra punem jumătate din cremă și o nivelăm ușor.

Punem din nou un strat de pișcoturi înmuiate în cafea și apoi a doua jumătate din cremă.

La final, presărăm cacao deasupra și punem la frigider pentru cel puțin 1 oră.

Poftă bună!

Rețetă realizată cu drag si poftă de dr. Giselle Nuțu, medic gastroenterolog și nutriționist.