Veggie Tofu Yumttata

Veggie Tofu Yumttata

Fritatta vegană

Fritatta este o rețetă italiană care seamănă cu omleta, doar că este gătită la cuptor. Este ideală pentru orice masă a zilei, fiind consistentă, plină de nutrienți și proteine.

Am conceput astăzi pentru voi, #naturelovers, o rețetă vegană super delicioasă, în care ouăle au fost înlocuite de tofu. Sunteti curioși să o gustați?

Ingrediente necesare:

  • 200 gr tofu (140 scurs)
  • 1 pateu vegetal Aivia 150 gr – 170 kcal/100gr
  • mirodenii (piper, sare, cimbru, oregano, boia dulce, fulgi de chilli)
  • ciuperci 250 gr
  • ardei 1 buc
  • ceapă 1.5 buc
  • legume mix mexican 150 gr
  • usturoi 3 caței

Preîncălzim cuptorul la 180o. Pregătim o tavă cu pereți detașabili tapetată cu hârtie de copt.

Se taie legumele mărunt și se călesc în tigaie pentru 10 minute. La final adăugam mirodeniile și amestecăm.

Într-un robot de bucătărie sau un mixer, punem tofu împreună cu pateul vegetal și le amestecăm până ce totul capătă o consistență cremoasă, dar relativ tare.

Amestecăm legumele împreună cu cremă de tofu, le așezăm în tava tapetată, ornăm deasupra cu câteva roșii cherry tăiate pe jumătate și dăm la cuptor pentru 40-45 min.

Se lasă la răcit cel puțin 30 de minute pentru a permite compoziției să se întărească și să nu se rupă când o vom tăia.

Poftă bună!

Rețetă realizată cu drag si poftă de dr. Giselle Nuțu, medic gastroenterolog și nutriționist.

Un comentariu la „Veggie Tofu Yumttata

  1. woow!

Comentariile sunt închise.