CĂPĂCEALĂ din miere POLiFLORĂ (1kg)

30.00 lei

1 kg

Detalii Livrare / Ridicare:

SÂMBĂTĂ 24 APRiLiE - str. Liveni nr. 15 (orele 11-15)

Ultima Comandă:

ViNERi 23 APRiLiE ora 20:02

Categorie:
Producător:STUPi MiORiTiCi
Distribuie

Descriere

Căpăceală din miere Polifloră  din STUPi MiORiTiCi


Căpăceala este capacul de la fagure, cu care albinele “sigilează” mierea depusă în fiecare celulă a stupului pentru a-i conserva calităţile terapeutice. La început, mierea are un conţinut de apă destul de ridicat; de aceea, albinele sunt preocupate să elimine excesul de apă şi mută mierea din celulă în celulă, până când cantitatea de apă se reduce în proporţie de 18% .

În acest moment, pentru a păstra mierea în stup şi calităţile ei curative, albinele sigilează fiecare fagure cu capacele făcute din straturi alternative de ceară şi propolis. Ceara contribuie la o bună sigilare a fagurilor, împiedicând pătrunderea aerului şi a invadatorilor în stup, iar propolisul sterilizează mierea.

Când fagurele este căpăcit în proporţie de 2/3, apicultorul ştie că trebuie să recolteze mierea. El foloseşte un cuţit special cu ajutorul căruia îndepărtează capacele, iar produsul obţinut se numeşte căpăceală.
Totodată, celelalte substanţe conţinute de căpăceală – mierea, enzimele şi antibioticele naturale – au rol antibiotic şi conservant.

Datorită substanţelor active din compoziţie, căpăceala reuşeşte să regleze metabolismul organismului, să amelioreze şi să vindece multe boli. Această comoară a stupului – căpăceala – se consumă prin mestecare până când ceara se topeşte în gură.

Totodată, acest remediu intervine în igiena orală (în cazul stomatitei şi paradontozei), vindecă bolile respiratorii (laringita, faringita, astmul), bolile de ficat, creşte şi menţine vitalitatea organismului. De asemenea, miraculosul produs apicol are şi efect de lubrifiere a vaselor de sânge, fiind de mare ajutor în cazul persoanelor care se confruntă cu probleme ale aparatului circulator.

Ţinând seama de calităţile genetice ale rasei de albine, specialiştii disting două feluri de căpăceală: căpăceala uscată (care conţine puţină miere – când între căpăceală şi miere există o pernă de aer) şi căpăceala umedă (cu un conţinut mai mare de miere).
Căpăceala are calităţi terapeutice superioare în comparaţie cu fagurii de miere. Căpăceala este un aliment care, consumat ca și tratament, poate vindeca ficatul, plămânii și regla metabolismul.


Hai și tu pe pagina noastră de facebook, să fim împreună prieteni cu Natura!

Informații suplimentare

Ingredient

De post, Fără gluten, Fără zahăr, Raw (crud)