Miere de Mană

25.00 lei

400 gr

Detalii Livrare / Ridicare:

SÂMBĂTĂ 19 SEPTEMBRiE - str. Liveni nr. 15 (orele 10-15)

Ultima Comandă:

ViNERi 18 SEPTEMBRiE ora 20:02

Producător:Fagurele Cu Miere
Distribuie

Descriere

Miere de Mana  Fagurele cu Miere


Mierea de mană (miere de pădure) este singura miere naturală din țara noastră care nu este produsă de albine din nectarul florilor.

Mierea de mana se mai numește și miere de pădure deoarece ea se obține în zonele de pădure care pot fi atât de conifere (brad, molid, pin, etc) cât și de foioase (arțar, stejar, etc)

Aceasta poate fi de origine vegetală, când albinele colectează seva direct de la suprafața frunzelor ori lăstarilor tineri, sau poate fi de origine animală, când se interpun niște insecte mici, din familia afidelor. Acestea se hrănesc cu seva copacilor pe care o sug de la nivelul scoarței, rețin substanțele azotoase și elimină o excreție specială (mană), cu mare conținut de zaharuri. Lipsa nectarului din aria de zbor a albinelor le determină să culeagă orice substanță dulce, inclusiv mana.

Spre deosebire de celelalte sortimente de miere, în mierea de mană, pe lângă alte zaharuri s-a demonstrat prezența unui zahăr specific (melezitoza) care se presupune că ar fi sintetizat chiar în tractusul digestiv al insectelor producătoare de mană. Acest tip de zahăr are un potențial de cristalizare ridicat, iar mierea de mană în a cărei compoziție melezitoza depășește 15% poate cristaliza chiar în faguri, imediat ce a fost produsă de albine.
Mierea de mană are o culoare mai deschisă în forma cristalizată. În funcție de compoziția sa (conținut redus de glucoză), sunt situații în care mierea de mană poate să nu cristalizeze. În general, mierea de pădure are o consistență fluidă.

Culoarea mierii de mană este brună, cu nuanță verzuie, roșiatică sau pronunțat negricioasă. Ca și intensitate, gustul mierii de mană este mult diferit de celelalte sortimente de miere de flori, iar datorită conținutului crescut de substanțe minerale care acoperă în parte gustul dulce dat de zaharuri, gustul mierii de mană are o nuanță ușor leșietică.
Mierea de mană conține substanțe antioxidante precum fenoli, flavonoizi sau alți pigmenți. De asemenea, a fost  evidențiat conținutul mare de componente bioactive comparativ cu celelalte tipuri de miere.
Substanțele minerale conținute de mierea de mană sunt mai mari (de 5 sau chiar 10 ori ) decât în mierea de flori, la fel și substanțele proteice și unii acizi.
Având altă origine, ea este lipsită de uleiuri volatile și de aroma specifică mierii de flori. Mierea pură de mană are foarte puțin polen, acesta provenind în special de la plantele anemofile.

Culoarea închisă a mierii de mană (brun-verzuie închisă) se datorează conținutului bogat în substanțe minerale.

Mierea de mană are o valoare deosebită pentru consumul uman. Ea conține acizi organici, bioflavonoide, vitamina C și vitaminele grupului B, multă inhibină (bactericid) și enzime. Așa cum am menționat anterior, ea este mult mai bogată în săruri minerale (calciu, magneziu fier, potasiu, fosfor, seleniu) decât mierea florală.

Toate aceste substanțe sunt asimilate mult mai bine de organismul uman decât prin consumul de produse artificiale.


Hai și pe grupul nostru de facebook, să fim împreună prieteni cu Natura!

Informații suplimentare

Ingredient

De post, Fără gluten, Fără zahăr, Raw (crud)